Wiersema!

DutchEnglish
DutchEnglish

Brabant op je Bord

Wie? What if lab 2018, voor de Provinciale Staten Verkiezingen.

Wat?
 ‘Brabant op je Bord’ is een concept voor een laagdrempelige, plezierige en inhoudelijke picknick tussen een politicus en een burger. Wat vindt een inwoner van Brabant belangrijk? En hoe gaat een provinciaal Statenlid eigenlijk te werk? Aan de hand van lokale snacks, zoals de Bosche bol, het worstenbroodje of een typisch koekje, worden typische provinciale thema’s aangesneden. Hierbij staat het persoonlijke contact en gesprek centraal, waarmee het letterlijk de afstand tussen provinciale politici en burgers overbrugt; naar max. 70 cm picknicktafel. Inclusief handgeschilderd Brabants bont servies. 


Waarom
?
 De Provinciale Staten zijn voor veel mensen een ver-van-hun-bordshow en de opkomst is dan ook schrikbarend laag. Er wordt slecht gecommuniceerd over het belang van de Provincie en politieke partijen schuiven vaak landelijke thema’s naar voren, waardoor de provinciale thema’s alleen maar verder ondergesneeuwd raken. In de naam der democratie kan én moet dat anders. Het is dus van belang om de lokale thema’s en politici zichtbaar te maken. ‘Brabant op je Bord’ zou een mooie eerste stap zijn. 


En toen?
‘Brabant op je Bord’ werd te kleinschalig geacht voor de call van What If Lab en is niet verder gekomen dan de conceptfase. Wie weet komt er in de toekomst wat moois uit.