Wiersema?

DutchEnglish

Kan gewoon.

Wie? Campagne-concept & slogan voor Groenlinks: in aanloop naar de Provinciale -en Waterschapsverkiezingen 2023. 

Wat? in 2022 kwam ik bij toeval op het kantoor van GroenLinks terecht, waar ik een concept pitchte aan het campagneteam. De slogan? Kan gewoon.‘ Het kern-concept is simpel: direct, transparant en specifiek stellen wat er eigenlijk in je programma staat. Een campagne op inhoud, met een optimistische, activerende oproep. Het is een slogan van aanpakken; het kan immers écht anders. ‘Kan gewoon.’ is kort maar krachtig.

Daarmee wil ik een andere politieke, progressievere realiteit voorstellen. Het zijn allemaal politieke keuzes die ons hebben geleid waar we nu staan. En dat tij kan wel degelijk (gewoon) keren, als we besluiten ander beleid te gaan voeren! 

Hoe dan?! In mijn vrije tijd ontwerp ik weleens campagnes of probeer ik die van anderen te verbeteren. Zo ook die van GroenLinks. De partij adopteerde mijn concept vervolgens als ‘kapstok’ voor de gehele campagne van 2023. Kan gewoon!

En toen?
  In februari 2023 is de campagne gelanceerd. Inmiddels ging zelfs de VVD ermee aan de haal, in een poging het linkse blok te bekritiseren. Meer beeldmateriaal volgt. En; ga vooral stemmen op 15 maart 2023.