Wiersema?

DutchEnglish

Stem Anders.

Wie? Studio Wiersema! in samenwerking met De Goede Zaak, De Rode Lap en Stadsbehang, 2023. 

WatEen campagne die het desastreuze langetermijns-effect van twaalf jaar VVD bevraagt. Dit gebeurt in de vorm van posters, stickers en tekst.

Waarom? De publieke sector staat op instorten. Het openbaar vervoer holt achteruit. Wonen is nagenoeg onbetaalbaar geworden; de huur- en woningprijzen blijven maar stijgen. De staat wordt keer op keer aangeklaagd voor het negeren van klimaateisen en mensenrechten. Grote bedrijven en vastgoedmakelaars maken torenhoge winsten, terwijl 37% van de mensen moeite heeft met rondkomen. De groeiende ongelijkheid levert een uitgeput, onleefbaar en verdeeld land op – dat tevens vruchtbare grond is voor extreemrechts gedachtegoed.


Deze crises komen niet zomaar uit de lucht vallen; ze zijn het gevolg van bewust beleid en politieke keuzes. Al twaalf jaar lang heeft de VVD de meeste politieke macht in handen. Stap voor stap heeft zij de publieke voorzieningen uitgekleed, met een hyperfocus op ‘marktwerking’. Basisbehoeften als zorg, onderwijs, rechtsbescherming en vervoer staan onder druk. De VVD weigert echter de gevolgen van haar eigen beleid te onderkennen.

En dan? Dit moet én kan stoppen. We willen het neoliberale machtsblok breken en ons sociale systeem herstellen. Daarom roepen we iedereen op: stem ánders tijdens de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023! Laat je stem horen: stem progressief & sociaal.

Check StemAnders.nu voor updates en download gratis de posters!