Wiersema!

DutchEnglish
DutchEnglish

Over Wiersema!

Wie? Ik ben Pauline Wiersema, een kunstenaar-ontwerper met een achtergrond in Sociologie. Ik specialiseer me in visuele, maatschappelijke concepten. Een goed beeld is voor mij nooit een compromis; je moet het in een paar seconden begrepen hebben.

Wat
?
Mijn werk is uitgesproken, kleurrijk, direct en prikkelend. Ik maak campagnes, interactieve installaties en visuele vertalingen van actuele onderwerpen. Laagdrempelige en originele concepten staan centraal, waarvoor ik zowel de strategie als de uitwerking doe.

Hoe?
Met Studio Wiersema! combineer ik een voortvarend optimisme met onconventionele methodes. Ik werk multidisciplinair en gebruik verschillende media om een sociaal-politieke boodschap krachtig over te brengen. Een vleugje humor en absurdisme kan natuurlijk niet ontbreken.

Waarom?
Maatschappelijk verandering begint met ongebruikelijke methoden en het verstoren van de huidige orde. Dit kan diepgewortelde aannames op losse schroeven zetten, en ruimte bieden aan nieuwe acties en dialogen. Zo hoop ik de tijd een beetje vooruit te ontwerpen. “Let’s keep working on a world kinder to us all!”


Met
 FNV, Milieudefensie
KETTER&Co, Afdeling Buitengewone ZakenDDFHumanitasHAN hogeschool, Erasmus MagazineAtlanta Design FestivalZuyd HogeschoolDe VoorkamerNeimedStimuleringsfondsOpenbare Bibliotheek EindhovenCUBE Design MuseumDuurzaamste Kilometer van NederlandGemeente RotterdamTwynstraGuddeNationale Politie en meer.

 

Contact!

Email: paulinewiersema [@] hotmail.com
Check mijn CV hier.

2023 – 2024: BKB Academie
2021 – 2022: master Engaging Public Issues (Sociologie) aan de Erasmus University Rotterdam. Cum laude.

2020 – 2021: pre-master Sociology aan de Erasmus University Rotterdam. Cum laude.

2020: Turquoise Research Bureau, University of the Underground, Amsterdam.

2018: start van Studio Wiersema!

2014-2018: Bachelor of Design aan de Design Academy Eindhoven. Cum laude.

2017: Minor aan de UDK (Universität der Kunsten) in Berlijn, Visual Communication.