Wiersema!

DutchEnglish

Stem Anders.

Wie? Studio Wiersema! in samenwerking met De Goede Zaak, De Rode Lap en Stadsbehang, 2023. 

WatEen campagne die het desastreuze langetermijns-effect van twaalf jaar VVD bevraagt – en oproept tot progressiever stemmen. Dit gebeurt in de vorm van posters, stickers en tekst.

Waarom? De publieke sector staat op instorten. Het openbaar vervoer holt achteruit. Wonen is nagenoeg onbetaalbaar geworden; de huur- en woningprijzen blijven maar stijgen. De staat wordt keer op keer aangeklaagd voor het negeren van klimaateisen en mensenrechten. Grote bedrijven en vastgoedmakelaars maken torenhoge winsten, terwijl 37% van de mensen moeite heeft met rondkomen. De groeiende ongelijkheid levert een uitgeput, onleefbaar en verdeeld land op – dat tevens vruchtbare grond is voor extreemrechts gedachtegoed. Basisbehoeften als zorg, onderwijs, rechtsbescherming en vervoer staan onder druk. De VVD weigert echter de gevolgen van haar eigen beleid te onderkennen.


En dan? Dit moet én kan stoppen. We willen het neoliberale machtsblok breken en ons sociale systeem herstellen. Daarom roepen we iedereen op: stem ánders tijdens de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023! Laat je stem horen: stem progressief & sociaal.

En toen?
De campagne werd massaal gedeeld op social media en in de steden waren er overal stickers en posters te zien – in totaal zijn er 495.000 verspreid. En Nederland stemde inderdaad héél anders… 

 

Check StemAnders.nu voor updates en download gratis de posters!