Wiersema!

DutchEnglish
DutchEnglish

Lokaal nieuwsartikel over de actie. 

Reactie van een directeur met een basisschool om de hoek.

De hulptroepen: bewoners, vrienden, ondernemers, vrijwilligers.

Samen met wethouder Richard Moti.

Banners maken met de buurtkinderen: ‘rellen helpt niet’. 

Met een beetje politie en ME op de achtergrond…

En vervolgens de wijk volgeplakt met posters.

Sterker door Krijt

WieStudio Wiersema! in Hillesluis

Wat? Op 23 oktober gingen er geruchten rond in mijn wijk in Rotterdam-zuid, Hillesluis, dat er rellen zouden komen op de Beijerlandselaan – net als een jaar eerder. Dat mocht natuurlijk niet gebeuren, dus kwam ik meteen in actie. Ditmaal met een enorme hoeveelheid stoepkrijt, die ik nog had rondslingeren. Tussen de tientallen politiemannen, buurtbewoners en voorbijgangers kalkte ik de straat vol met leuzen tegen de rellen. “Niet rellen maar Rutte bellen“, “Laten we het vooral gezellig houden“, “Doe es ff rustàg” en “De Jonge sucks, maar je buurt afbreken nog meer!“. Op vrijdag breidden we de actie uit met een poster-protest (1000 stuks), spandoeken en nóg meer krijt.

Waarom
? Het draaide om een positieve boodschap: dat wij geven om onze buurt. Dat wij hier wonen, werken en ondernemen. Dat wij houden van deze stad. En dat massaal protest oké is, maar dat het niet dit soort geweld legimiteert. Veel dank aan alle buren en het team van Hand in Hand. 

En toen
? Algauw sloten er vele buurtbewoners aan, die in het Turks, Hongaars, Arabisch en meer meededen aan het krijten. De actie ging online ‘viral’ via LinkedIn en Open Rotterdam, waar veel hartverwarmende reacties op kwamen.