Wiersema!

DutchEnglish
DutchEnglish

Renske en haar jeugdknuffel – Frits-Fred-Freek. 

Khalel met zijn elektrameter – net getrouwd!

In navolging van het thema ‘duurzaamheid’, was nagenoeg de hele installatie van tweedehands materiaal, bij elkaar gesprokkeld in allerlei tweedehands winkels. 

Trouw met een Ding

Wie? Voor het Wijkpaleis, tijdens de open-atelierdag die in het teken stond van de Liefde voor de Dingen. 

Wat? “Beloof eeuwige trouw aan je allerliefste voorwerp in een romantische setting.” Daarvoor bouwde ik een pop-up trouwlocatie in het Wijkpaleis. Dit was grotendeels opgetuigd uit tweedehands spullen. Vervolgens kroop ik in de rol van ’trouwambtenaar’ om bezoekers te helpen bij hun geloften. Zo trouwden bezoekers met een elektrameter, waterfles, knuffeldier, naaimachine en PlayStation. Zij ondertekenden vervolgens de Huwelijkse Voorwaarden, die neigden naar het absurde. Stiekem stonden ze bol van allegorieën over duurzaam gebruik van de spullen in je leven. Tot de dood je scheidt (recycling). 

Waarom? Duurzaamheid kan behoorlijk abstract aanvoelen, als een soort ver-van-je-bed show. Het idee om iets te doen ‘omdat het beter is voor de aarde’ is natuurlijk terecht en mooi, maar wat als je het doet omdat je gewoon gek bent op een bepaald object, of omdat je geld wil besparen? Dat zijn ook terechte sentimenten. Tijdens de bruiloft stond centraal hoeveel mensen al onbewust duurzaam bezig zijn. Door er een vrolijke ervaring van te maken, lieten we zien hoe leuk en zinvol dat is.

Foto’s door Ludo de Goeje van 
Slijpstof