Wiersema!

DutchEnglish
DutchEnglish

Je bent geen ‘powerless potato!’ Papa Populi is een analoge protest-methode om je eigen gevoel van machteloosheid op te lossen.

Patatje “wereldvrede”.

Tijdens de expositie in Matadero, Madrid, hingen de muren vol ronde-aardappel posters. Bezoekers konden op een aardappel schrijven wat zíj graag zouden willen veranderen. 

Poster-campagne voor de rondere aardappel: ‘WE WANT MORE ROUND POTATOES!’

This is not my potato“. “You are not a powerless potato.” Een deel van de campagne was tevens in het Spaans, voor de lokale bezoekers.

Zeer overtuigende argumenten om a) aardappelen ronder te maken (“just because”) en b) zelf je eigen campagne te beginnen.

De expositie-opzet in Madrid, tijdens Design week 2018.

Papa Populi

WieStudio Wiersema! 2018.

WatEen ironische campagne voor rondere aardappels, ter bestrijding van het ‘
Powerless Potato Syndrome‘. Dit fungeert als blauwdruk voor het bottom-up ontwerpen van een eigen, eenvoudige campagne in je eigen buurt of stad, om gevoelens van machteloosheid te bestrijden. 

 

Waarom? Een groeiende groep in de samenleving voelt zich niet gehoord of vertegenwoordigd door zowel de politiek als de media. Dat kan leiden tot apathie, woede en frustratie: wat kan ík nou nog doen om er iets aan te veranderen? Dit sentiment kan ook de voedingsbodem zijn voor extremisme – en moet dus zeer serieus genomen worden.


Natuurlijk zijn er mogelijkheden om te demonstreren, je te mengen in de politiek of communities op te zetten. Maar laten we eens klein beginnen: hoe kunnen we mensen helpen zich weer uit te spreken voor zaken waar ze hart voor hebben? Door zelf te ageren voor veranderingen in je eigen omgeving, kun je stukje bij beetje wat invloed naar je toetrekken. Dit is het grijze gebied tussen apathie en radicale middelen – en dát is Papa Populi; een vorm van analoog, laagdrempelig activisme.

Dit alles met hulp van de ronde aardappel: een absurd, leeg concept waarop men eigen ideeën en idealen kan projecteren. 

En toen
Exhibited in Matadero, Madrid, Design week 2018.