Wiersema!

DutchEnglish
DutchEnglish

‘Kan gewoon.’ werd de kapstok van de GroenLinks-campagne en tierde welig op social media.

Kamerlid Lisa Westerveld met de posters, op de fractie.

Grote poster gespot in het wild.

VVD deed er ook even een plasje overheen.

Dit was dan wel weer jammer.

Kan gewoon.

Wie? Campagne-concept & slogan voor Groenlinks: in aanloop naar de Provinciale -en Waterschapsverkiezingen 2023. 

Wat? In mijn vrije tijd ontwerp ik weleens campagnes of probeer ik die van anderen te verbeteren. In 2022 kwam ik bij toeval op het kantoor van GroenLinks terecht, waar ik een concept pitchte aan het campagneteam. Het kern-concept is simpel: met een set posters presenteer je tien verschillende punten die zo specifiek, concreet en helder mogelijk samenvatten waarvoor de partij staat. “Betaalbaar OV, de allerrijksten belasten, huren verlagen, etc.” Daaronder de slogan ‘Kan gewoon.Het is een activerende, optimistische slogan van aanpakken; het kan immers écht anders.


Daarmee wilde ik een 
andere politieke, progressievere realiteit voorstellen. Het zijn allemaal politieke keuzes die ons hebben geleid waar we nu staan. En dat tij kan wel degelijk (gewoon) keren, als we besluiten ander beleid te gaan voeren! 

En toen?
  GroenLinks adopteerde mijn concept als ‘kapstok’ voor de gehele campagne van 2023. Kan gewoon… Zelfs de VVD en de FvD gingen ermee aan de haal. Het concept en de campagne werden, in brede kring, zeer positief ontvangen en massaal gedeeld. 


Tijdens de nationale verkiezingen in 
2023 werd namens PvdA-GL een concept gelanceerd dat wederom 
12 verschillende statements centraal had staan, met de slogan ‘Samen kan het’.