Wiersema!

DutchEnglish
DutchEnglish

De duivencampagne werd verspreid door heel Amsterdam, in de vorm van billboards, plakposters en stickers.

Tijdens de Nacht van de Duif (Museumnacht) kon je ook verkleed als duif op de foto. Hier: samen met Arne Hendriks.

Een ode aan de duif: performance op de Mediamatic-bar.

“Je bent zelf een duif!”

De ramen van Mediamatic werden ondergeschilderd met duivenfeitjes. Ook gaf ik een performatieve speech, kon je je verkleden als dier en een eigen snaveltje vouwen. De volledige Museumnacht stond in het teken van de duif.

Roekoe!

Wie? Studio Wiersema! in samenwerking met Mediamatic, 2022.

Wat? Een campagne voor de duif. Hiermee bevragen we hoe wij ons verhouden tot de dieren in de stad. Dat leidt tot een kunstzinnige campagne die oproept om de duif te omarmen zoals-ie is: een stadsavonturier en compagnon voor alles en iedereen, die een blijvende plek in dit stedelijke ecosysteem heeft verworven. Daarnaast staan de volledige Museumnacht bij Mediamatic in het teken van de duif: er is duiven-karaoke, coo-coo-cktails, metersbrede raamschilderingen en vele activiteiten. Duik in de wereld van deze vreemde vogel, waarvan er in Amsterdam alleen al zo’n 15.000 aanwezig zijn: de mens kan wel wat meer duivenliefde gebruiken.

Waarom
De weinige kennis die we van deze vogel hebben, gaat samen met een vreemd soort desinteresse of afkeer. Dat geldt voor wel meer dieren – en voor het ecosysteem in het algemeen. Dat moet anders; dus begonnen we bij de duif. We informeren, fascineren en verwarren over deze vogels met een bijzondere geschiedenis, een feilloos geheugen en een mysterieus talent voor coördinatie.