Wiersema!

DutchEnglish
DutchEnglish

Kom je je slechtste ideeën opbiechten bij de Kunstbiecht?

Stap in het hokje en laat al je creatieve zonden van je schouders glijden. De kunstpriester luistert – de biechter is op voorbaat vergeven.

De binnenkant van de Kunstbiecht is versierd met een collectie totaal willekeurige voorwerpen, ter inspiratie. 

Zelf heb ik ook de nodige slechte ideeën, die de basis vormden voor de promotie-kaartjes.

Uiteindelijk krijgt de biechter een mooi kaartje mee met alle slechte ideeën uitgewerkt. 

De Kunstbiecht

Wie? Studio Wiersema! voor de Waterweg Cultuurprijs, 2023.


Wat
? Ik heb héél veel slechte ideeën. Die laat ik altijd lekker toe, en daardoor zit er soms ook weleens een goed of leuk-absurd idee tussen. Met dat als uitgangspunt ben ik aan de slag gegaan voor Stichting Waterweg Cultuurprijs, die aandacht wil vragen voor haar tweejaarlijkse geldprijs voor een goed idee in de regio Vlaardingen, Maassluis en Schiedam. Ziedaar, de Kunstbiecht! Biecht hier ál je waanzinnig slechte ideeën op aan mij, de Kunstpriester. Dan help ik je om het om te vormen tot een goed idee. Voorbijgangers stapten in het hokje en kwamen spontaan met dramatisch slechte, absurde ideeën aan. 


Waarom? Het is niet altijd even eenvoudig om zomaar ‘goede ideeën’ te bedenken, of een ‘mooie tekening’ te maken. Veel mensen slaan dicht als je dat vraagt, omdat ons al van jongs af aan wordt aangeleerd niet ‘al te gek’ te doen. 
Terwijl dit juist erg handig is voor de nodige creativiteit. Het helpt dan om juist te vragen om beláchelijke ideeën, of een héle lelijke tekening. Want dan kun je het eigenlijk niet meer fout doen! En dat is vaak het begin van verfrissende gedachten. 


En toen? Bezoekers werden uitgenodigd om zich aan te melden voor de Waterweg Cultuurprijs. Wie weet hebben we straks een snelweg door een dorp, een taarten-naar-je-ouders-gooi-wedstrijd, een Magnetron-feest en alle straten gemaakt van trampoline-materiaal…